Vláčný bílý chléb z domácí pekárny
105 min.
Ingredience
- 3,5decilitryVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 30gramůSolamyl
- 11lžičekCukr třtinový
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyKmín drcený
- 30gramůDroždí
- 1kusMultivitamín šumivé tablety
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
158 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ve vodě rozpustíme šumivou tabletu.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu s rozpuštěnou tabletou, přisypeme mouku smíchanou se Solamylem a kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj dáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
- 3Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.
- 4Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu vychladnout. Krájíme až několik hodin po upečení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.