Vláčný bílý chléb z domácí pekárny

105 min.
Evropa

Ingredience

    • 3,5decilitryVoda pitná
    • 500gramůMouka pšeničná hladká
    • 30gramůSolamyl
    • 11lžičekCukr třtinový
    • 2lžičkySůl
    • 2lžičkyKmín drcený
    • 30gramůDroždí
    • 1kusMultivitamín šumivé tablety
Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
158 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vodě rozpustíme šumivou tabletu.
  • 2
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu s rozpuštěnou tabletou, přisypeme mouku smíchanou se Solamylem a kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj dáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
  • 3
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.
  • 4
    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu vychladnout. Krájíme až několik hodin po upečení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.