Vláčný celozrnný chléb z domácí pekárny

85 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3,5decilitryVoda pitná
    • 250gramůMouka pšeničná hladká
    • 250gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 1lžičkaCukr třtinový
    • 1,5lžičkySůl
    • 2lžičkyKmín drcený
    • 3,5gramyDroždí sušené
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
2 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme oba druhy mouky smíchané s kmínem a Solamylem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
  • 2
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb, bochník o váze 0,9 kg a středně propečenou kůrku, stiskneme tlačítko Start.
  • 3
    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme na sítu nebo na vařečce vychladnout.
  • 4
    Krájíme až zcela vychladlý, vlažný se při krájení drobí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.