Vláčný celozrnný chléb z domácí pekárny
85 min.
Ingredience
- 3,5decilitryVoda pitná
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 250gramůMouka pšeničná celozrnná
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1,5lžičkySůl
- 2lžičkyKmín drcený
- 3,5gramyDroždí sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
2 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme oba druhy mouky smíchané s kmínem a Solamylem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
- 2Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb, bochník o váze 0,9 kg a středně propečenou kůrku, stiskneme tlačítko Start.
- 3Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme na sítu nebo na vařečce vychladnout.
- 4Krájíme až zcela vychladlý, vlažný se při krájení drobí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.