Vláčný chléb z bulguru
70 min.
Ingredience
- 50gramůBulgur
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr krupice
- 1,5lžičkySůl
- 350gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůMouka pšeničná celozrnná
- 2lžíceMléko plnotučné sušené
- 1lžičkaDroždí sušené
- 1,3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
8 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Bulgur v žáruvzdorné misce zalijeme litrem vařící vody a necháme 20 minut stát, pak ho přecedíme přes síto a necháme okapat.
- 2Do pečící nádoby z domácí pekárny vložíme okapaný bulgur a nalijeme 3 dl vody, přidáme máslo, cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
- 3Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 4Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně vypečenou kůrkou, a zapneme. V průběhu hnětení je potřeba kontrolovat hustotu těsta, v případě potřeby přilijeme vodu nebo přisypeme mouku.
- 5Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.