Vláčný chléb z bulguru

70 min.
Evropa

Ingredience

    • 50gramůBulgur
    • 25gramůMáslo čerstvé
    • 1lžíceCukr krupice
    • 1,5lžičkySůl
    • 350gramůMouka pšeničná hladká
    • 100gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 2lžíceMléko plnotučné sušené
    • 1lžičkaDroždí sušené
    • 1,3litryVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
8 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bulgur v žáruvzdorné misce zalijeme litrem vařící vody a necháme 20 minut stát, pak ho přecedíme přes síto a necháme okapat.
  • 2
    Do pečící nádoby z domácí pekárny vložíme okapaný bulgur a nalijeme 3 dl vody, přidáme máslo, cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
  • 3
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 4
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně vypečenou kůrkou, a zapneme. V průběhu hnětení je potřeba kontrolovat hustotu těsta, v případě potřeby přilijeme vodu nebo přisypeme mouku.
  • 5
    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.