Vlámská polévka s čočkou

70 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
12 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
12 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přes noc namočíme čočku a pod pokličkou necháme zvolna vařit doměkka. Hotovou čočku propláchneme studenou vodou a dáme stranou.
  • 2
    Rajčata krátce spaříme vroucí vodou. Oloupeme, odstraníme semínka, rajčata najemno nasekáme. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, během asi 10 minut ji osmahneme. Přidáme rajčata, pesto, vývar, bobkový list a černý pepř podle chuti. Přivedeme k varu a necháme pod pokličkou za občasného promíchání asi 25 minut zvolna vařit, dokud veškerá zelenina nezměkne.
  • 3
    Stáhneme z ohně a necháme ji několik minut vychladnout. Vyjmeme bobkový list a polévku rozmixujeme v hladký krém. Přelijeme ji do hrnce, přidáme čočku a nasekanou bazalku, na mírném plameni znovu ohřejeme. Podáváme ozdobené čerstvou bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.