Vlámský malinový chléb
239 min.
Ingredience
- 300mililitrůMléko polotučné
- 8gramůSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr krupice
- 50gramůCukr třtinový
- 100gramůMaliny
- 700gramůMouka chlebová
- 4kusyVejce slepičí
- 15gramůDroždí sušené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
16 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme vejce do pěny, zalijeme mlékem a rozpuštěným máslem, přidáme cukr, sůl, hladkou mouku a nakonec vmícháme 4 lžíce malin.
- 2Přendáme do nádoby domácí pekárny, přisypeme sušené droždí a nastavíme program na základní chléb. Po zaznění signálu přisypeme třtinový cukr a necháme péct.
- 3Asi 20 minut před koncem pečení rozložíme na chléb zbytek malin na ozdobu a necháme dopéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.