Vlašské makronky
55 min.
Ingredience
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžíceLimetková šťáva
- 250gramůCukr moučkový
- 100gramůOřechy vlašské
- 1lžičkaLimetková kůra
- Ozdoba
Počet porcí:
40Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
59 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
336 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Z bílků, špetky soli a limetkové šťávy ušleháme tuhý sníh. Potom do něj zašleháme cukr, limetkovou kůru a mleté vlašské ořechy. Vypracujeme hladké těsto.
- 2Plech vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 160°C. Těsto na vále vyválíme, vykrajujeme z něj kolečka a klademe na pečící papír. Doprostřed každého kolečka položíme 1/2 vlašského ořechu a pečeme v troubě 30 minut.
- 3Po upečení necháme vychladnout, a potom podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.