Vločkový nákyp
70 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 120gramůOvesné vločky
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Mléko osolíme a uvedeme do varu. Přidáme ovesné vločky a uvaříme kaši.
- 2Máslo utřeme se žloutky a s cukrem do pěny, po částech přidáme vychladlou kaši. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků.
- 3Nákyp pečeme ve vymazané, strouhankou vysypané formě asi 45 minut.
- 4Podáváme s ovocným sirupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.