Vodnicové zelí
55 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 700gramůTuřín
- 1,1litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceCukr krupice
- 0,5decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Bulvy vodnice - zelí, omyjeme, oloupeme a nastrouháme na tenké nudličky. Nastrouhané vodnice dáme do mísy a spaříme je vařící vodou (1 l). Vodu potom slijeme, zeleninu dáme do hrnce, přilijeme 1 dl vody, přidáme sůl, cukr, kmín a pod poklicí dusíme doměkka.
- 2V druhém hrnci si rozehřejeme máslo, přidáme mouku, promícháme a po zpěnění doložíme scezené měkké zelí. Vodnici - zelí dochutíme smetanou a citronovou šťávou podle chuti a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.