Vodníkovy věnečky
30 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 20gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 50gramůOřechy lískové
- 150gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
262 mg
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme se solí a rozdrobeným máslem, přilijeme vykynutý kvásek, vypracujeme těsto do tvaru koule a necháme je asi hodinu a půl až dvě ve studené vodě.
- 2Když těsto samo vyplave, rozválíme z něj plát a vykrajujeme kroužky. Přeneseme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sekanými ořechy se solí.
- 3Pečeme v prudké troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.