Voňavé dýňové muffiny

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
926 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
121 g
Sacharidy
142 g
Vláknina
4 g
Cukr
62 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu na 12 ks muffin vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme polohrubou moukou. Hrozinky omyjeme, necháme v sítu okapat, loupané mandle pokrájíme a v teflonové pánvi je nasucho opražíme do zlatova. Dužinu z dýně rozkrájíme do rendlíku na malé kousky, přidáme k ní 0,5 dl vody a pod poklicí dýni dusíme do měkka přibližně 15 minut. Poté slijeme přes cedník, vložíme do mísy a rozmixujeme na kaši. Přidáme cukr, vanilkový cukr, mletý muškátový oříšek, mletou skořici, mletý zázvor, mletý hřebíček, vejce a podmáslí. směs znovu rozmixujeme do hladka.
  • 2
    Přisypeme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli. Mícháme do doby, než se vše spojí. Nakonec přimícháme mandle a hrozinky.
  • 3
    Muffiny pečeme do zlatova přibližně 25 minut v troubě, předehřáté na 180°C.
  • 4
    Mezitím připravíme citrónovou polevu: do misky vsypeme moučkový cukr, přidáme citrónovou šťávu a polevu vymícháme do hladka.
  • 5
    Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, poté je vložíme do papírových košíčků, pokapeme citrónovou polevou, kandovaným ovocem (podle vlastní chuti a fantazie) a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.