Voňavý jablečný kompot

17 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
16 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme jablka, pokrájíme na dílky a pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Dáme do hrnce a zalijeme vodou, aby byla ponořena. Přidáme cukr, celou citrónovou kůru, skořici, hřebíček a přivedeme k varu.
  • 2
    Vaříme asi 7 minut, až jsou jablka průsvitná, ale nesmějí se ještě rozpadnout.
  • 3
    Podáváme s trochou vyvařené šťávy, teplé i studené, s kopečkem
  • 4
    šlehačky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.