Voňavý jablečný kompot
17 min.
Ingredience
- 3lžíceCukr třtinový
- 2kusySkořice celá
- 4kusyHřebíček
- 4kusyJablka
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
16 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme jablka, pokrájíme na dílky a pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Dáme do hrnce a zalijeme vodou, aby byla ponořena. Přidáme cukr, celou citrónovou kůru, skořici, hřebíček a přivedeme k varu.
- 2Vaříme asi 7 minut, až jsou jablka průsvitná, ale nesmějí se ještě rozpadnout.
- 3Podáváme s trochou vyvařené šťávy, teplé i studené, s kopečkem
- 4šlehačky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.