Vonný vinný rosol

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky dáme vodu a vsypeme želatinu. Promícháme a necháme stát 10 minut.
  • 2
    Polovinu vína nalijeme do kastrůlku a přidáme cukr. Mírně zahříváme, až se cukr rozpustí. Přivedeme k varu a 5 minut necháme vařit. Přidáme citronovou šťávu, likér a zbývající víno. Vmícháme želatinu.
  • 3
    Do vinných pohárů rozdělíme vinné bobule. Do každého poháru nalijeme trochu rosolu a 10 minut chladíme. Zbývající směs rozlijeme do pohárů. Chladíme 1-2 hodiny, až rosol ztuhne. Před podáváním ozdobíme stočenými kolečky citronu a snítkami máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.