Vonný vinný rosol
25 min.
Ingredience
- 200mililitrůVoda pitná
- 3lžíceŽelatina
- 750mililitrůVíno růžové
- 30gramůCukr krupice
- 40mililitrůŠťáva citrónová
- 4lžíceLikér bezinkový
- 150gramůHroznové víno
- 1kusCitrony
- 10gramůMáta
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Do misky dáme vodu a vsypeme želatinu. Promícháme a necháme stát 10 minut.
- 2Polovinu vína nalijeme do kastrůlku a přidáme cukr. Mírně zahříváme, až se cukr rozpustí. Přivedeme k varu a 5 minut necháme vařit. Přidáme citronovou šťávu, likér a zbývající víno. Vmícháme želatinu.
- 3Do vinných pohárů rozdělíme vinné bobule. Do každého poháru nalijeme trochu rosolu a 10 minut chladíme. Zbývající směs rozlijeme do pohárů. Chladíme 1-2 hodiny, až rosol ztuhne. Před podáváním ozdobíme stočenými kolečky citronu a snítkami máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.