Vraní koláčky
45 min.
Ingredience
- 4lžíceVoda pitná
- 1lžíceTuk rostlinný
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůMáslo čerstvé
- 200gramůMed včelí
- 50gramůMandle
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
25 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme do pěny, přidáme med, vejce, hladkou mouku, prášek do pečiva a trochu vody. Vše dobře promícháme a vypracujeme těsto.
- 2Těsto rozválíme na plát silný asi 1,5 cm. Vykrajujeme z něj malé kulaté koláčky a urovnáme je na tukem vymazaný a pomoučený plech. Každý koláček uprostřed trochu zmáčkneme a do důlku vložíme jednu oloupanou mandli.
- 3Koláčky pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia dozlatova.
- 4Upečené koláčky necháme alespoň tři dny odležet a potom je podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.