Vrstvený dezert Millefoglie

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1093 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
54 g
Sacharidy
133 g
Vláknina
3 g
Cukr
74 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse šleháme metličkou celá vejce s cukrem.
  • 2
    V kastrůlku ohřejeme mléko, přidáme zrnka vydlabaná z lusku i prázdný lusk a oloupanou kůru z citronů. Ohřáté mléko odstavíme z plotny a lusk i kůru vyjmeme.
  • 3
    Mléko s ušlehanou vaječnou směsí za stálého míchání metličkou spojíme, vrátíme na plotnu a zvolna přisypáváme mouku. Vše šleháme do zhoustnutí.
  • 4
    Do prochladlé směsi potom lehce vmícháme mascarpone, aby vznikl jemný krém.
  • 5
    Listové těsto rozválíme na plát o velikosti plechu. Rozprostřeme na plech, propícháme vidličkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po 5 minutách pečení těsto poprášíme moučkovým cukrem.
  • 6
    Upečený plát opatrně nakrájíme na 3 stejné pruhy. První pruh celý potřeme krémem, přiložíme druhý pruh a znovu potřeme krémem. Navrch položíme třetí pruh těsta.
  • 7
    Bílky s moučkovým cukrem a citronovou šťávou šleháme metličkou do husté polevy.
  • 8
    Polevou přelijeme povrch dezertu a necháme zaschnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.