Vrstvený dezert Millefoglie
30 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- 6kusůVejce slepičí
- 250gramůCukr krupice
- 1litrMléko plnotučné
- 1kusVanilkový lusk
- 250gramůMascarpone
- 2kusyCitrony
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 130gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1093 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
54 g
Sacharidy
133 g
Vláknina
3 g
Cukr
74 g
Postup přípravy
- 1V míse šleháme metličkou celá vejce s cukrem.
- 2V kastrůlku ohřejeme mléko, přidáme zrnka vydlabaná z lusku i prázdný lusk a oloupanou kůru z citronů. Ohřáté mléko odstavíme z plotny a lusk i kůru vyjmeme.
- 3Mléko s ušlehanou vaječnou směsí za stálého míchání metličkou spojíme, vrátíme na plotnu a zvolna přisypáváme mouku. Vše šleháme do zhoustnutí.
- 4Do prochladlé směsi potom lehce vmícháme mascarpone, aby vznikl jemný krém.
- 5Listové těsto rozválíme na plát o velikosti plechu. Rozprostřeme na plech, propícháme vidličkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po 5 minutách pečení těsto poprášíme moučkovým cukrem.
- 6Upečený plát opatrně nakrájíme na 3 stejné pruhy. První pruh celý potřeme krémem, přiložíme druhý pruh a znovu potřeme krémem. Navrch položíme třetí pruh těsta.
- 7Bílky s moučkovým cukrem a citronovou šťávou šleháme metličkou do husté polevy.
- 8Polevou přelijeme povrch dezertu a necháme zaschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.