Vrstvený maracujový dort
27 min.
Ingredience
- 80gramůCukr krupice
- 440gramůListové těsto
- 500mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
- 125mililitrůMaracuja
- 2lžíceLimetková šťáva
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme náplň. V ohnivzdorné míse ve vodní lázni rozehřejeme a do zhoustunutí povaříme maracujovou dužinu, limetovou šťávu, máslo, vejce a 75 g cukru. Odstavíme a necháme vychladnout.
- 2Na 200 stupňů předehřejeme troubu. Z těsta vyválíme na pomoučeném vále cca 3 mm silnou placku. Vykrojíme tři kola o průměru 20 cm. Přemístíme na vymazané plechy, potřeme mlékem a posypeme cukrem. 12 min. pečeme, dokud není těsto nadýchané. Poté přemístíme na dortové mřížky a necháme vychladnout.
- 3Dort vytvoříme tak, že upečená kola z lístkového těsta podélně rozpůlíme. První vrstvu těsta položíme na talíř, potřeme ušlehanou a vychlazenou šlehačkou a pokapeme náplní. Vrstvíme, poslední vrstvu tvoří šlehačka.
- 4Maracujovou dužinou a proužky limetkové kůry dozdobíme vrchní vrstvu dortu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.