Vrstvený salát

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
44 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme na tvrdo a zchladíme. Nakládaný celer, kousky ananasu a kukuřici necháme okapat. Sýr, vejce a plátky šunky nakrájíme na kostičky. Pórek omyjeme a nakrájíme na tenké proužky.
  • 2
    Majonézu promícháme s jogurtem. Do velké sklenice dáme šunku a pokryjeme ji slabou vrstvou majonézy. Postupně potom vršíme nakládaný celer, vejce, kukuřici, pórek a ananas, přičemž každou vrstvu zlehka potřeme majonézou. Poslední vrstvu tvoří kostičky sýra.
  • 3
    Salát necháme několik hodin uležet v lednici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 27. 2. 2016
Vrstvený salát
Vděčný a oblíbený salát, který dělám hlavně v zimním období. Sýr jsem nekrájela, ale strouhala a kvůli focení jsem nepromazávala každou vrstvu majonézou, aby struktura byla lépe vidět 😁 Velká výhoda je, že se může připravit dopředu, takže nejste ve stresu 😍 Palec nahoru, samozřejmě 😉