Vrstvený salát
50 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 300gramůCeler sterilovaný
- 400gramůŠunka dušená
- 225gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 2kusyPórek
- 400gramůSýr Gouda 45%
- 150gramůJogurt bílý
- 300gramůKompot ananasový
- 100gramůMajonéza
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
44 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme na tvrdo a zchladíme. Nakládaný celer, kousky ananasu a kukuřici necháme okapat. Sýr, vejce a plátky šunky nakrájíme na kostičky. Pórek omyjeme a nakrájíme na tenké proužky.
- 2Majonézu promícháme s jogurtem. Do velké sklenice dáme šunku a pokryjeme ji slabou vrstvou majonézy. Postupně potom vršíme nakládaný celer, vejce, kukuřici, pórek a ananas, přičemž každou vrstvu zlehka potřeme majonézou. Poslední vrstvu tvoří kostičky sýra.
- 3Salát necháme několik hodin uležet v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 27. 2. 2016
Vrstvený salát
Vděčný a oblíbený salát, který dělám hlavně v zimním období. Sýr jsem nekrájela, ale strouhala a kvůli focení jsem nepromazávala každou vrstvu majonézou, aby struktura byla lépe vidět 😁
Velká výhoda je, že se může připravit dopředu, takže nejste ve stresu 😍
Palec nahoru, samozřejmě 😉