Vusrkchejchle - chléb s perníkem
12 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 60gramůMáslo čerstvé
- 100gramůPerník
- 8krajícůChléb konzumní
- Těstíčko
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
- 1decilitrMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
20 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
788 mg
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Budeme potřebovat 8 krajíců chleba, které překrojíme na poloviny. V misce vyšleháme v mléku vejce s moukou, pepřem a solí do hladkého těstíčka.
- 2V hrnci přivedeme k varu 1.5 litru vody. Krajíčky chleba namáčíme do těstíčka a vhazujeme je do vroucí vody. Jakmile se chleba ve vodě několikrát otočí (4-5 sekund), vyjmeme ho, dáme na talíře, potřeme máslem, posypeme nastrouhaným perníkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.