Vyběhlík - rychlý moučník
55 min.
Ingredience
- 1kilogramJablka
- 2kusyCukr skořicový
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 180gramůMouka polohrubá
- 2lžíceCukr moučkový
- 2lžíceCukr práškový s vanilkovou příchutí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Omytá jablka se zdravou slupkou osušíme, rozkrájíme na čtvrtky, vykrájíme jadřince a jablka nakrájíme na plátky. Dáme je do mísy a promícháme se skořicovým cukrem.
- 2Šest bílků vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh. V míse smícháme 5 dl mléka se 180 g polohrubé mouky a 2 lžícemi cukru. Do těsta postupně zapracujeme sníh z bílků.
- 3V předehřáté troubě na 180°C si rozehřejeme plech, který jsme si vytřeli 3 lžícemi oleje. Když je olej dostatečně rozpálený, nalijeme na něj připravené těsto, na něj ozdobně poskládáme plátky jablek a pečeme dozlatova přibližně 25 minut.
- 4Vychladlý moučník nakrájíme na kostky, posypeme moučkovým cukrem s vanilkovou příchutí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.