Vychlazený vanilkový krém (crème brûlée)

55 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
745 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
62 g
Sacharidy
34 g
Cukr
22 g
Vápník
170 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce do hladka utřeme žloutky s moučkovým cukrem.
  • 2
    Rozřežeme vanilkový lusk a vydlábneme semínka.
  • 3
    Na mírném plameni ohříváme smetanu na šlehání s vanilkovými semínky a vanilkovým luskem. Než se smetana začne vařit odstavíme a vanilkový lusk vytáhneme.
  • 4
    Do smetany přimícháváme utřené žloutky s cukrem, nalijeme do čtyř vymazaných ohnivzdorných misek a dáme do hlubšího pekáče s vroucí vodou, voda by měla sahat do asi poloviny výšky misek. Pečeme 30-35 minut v troubě předehřáté na 180°C (musíme dávat pozor, aby voda nezačala vařit a krém se nesrazil). Mističky vytáhneme z trouby a necháme 4-6 hodin, nebo nejlépe přes noc, v chladničce.
  • 5
    Povrch krému potom posypeme krystalovým a vanilkovým cukrem a na 1-2 minuty dáme na rozpálený gril, cukr vytvoří hnědou krustičku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.