Vydatná kuřecí polévka s křenovými knedlíčky
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusCeler řapíkatý
- 350gramůKuřecí prsa
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 60gramůTuk rostlinný
- 1lžíceKřen
- 100gramůHrášek mražený
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžícePažitka
- 120gramůMouka pšeničná hrubá
- 2kusyMrkev kořen
- 500mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2161 kcal
Bílkoviny
102 g
Tuky
76 g
Sacharidy
142 g
Vláknina
19 g
Cukr
64 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme a nakrájíme najemno. Z kuřete odstraníme kůži a nakrájíme na kousky.
- 2V hrnci rozpálíme olej, osmažíme na něm cibuli, celer a mrkev. Přidáme maso a smažíme za občasného míchání 4 minuty.
- 3Mezitím si připravíme knedlíčky. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme tuk, nasekanou pažitku, nastrouhaný křen, osolíme, opepříme a dle potřeby přilijeme studenou vodu tak, aby těsto bylo suché a tuhé. Z těsta vytvarujeme 16 knedlíčků.
- 4Do hrnce přilijeme vývar, přidáme hrášek a přivedeme k varu. Knedlíčky vhodíme do vývaru, osolíme, opepříme, zakryjeme a pozvolna vaříme 12 minut.
- 5Ihned podáváme ozdobené nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.