Vydatná kuřecí polévka s křenovými knedlíčky

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2161 kcal
Bílkoviny
102 g
Tuky
76 g
Sacharidy
142 g
Vláknina
19 g
Cukr
64 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu očistíme a nakrájíme najemno. Z kuřete odstraníme kůži a nakrájíme na kousky.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, osmažíme na něm cibuli, celer a mrkev. Přidáme maso a smažíme za občasného míchání 4 minuty.
  • 3
    Mezitím si připravíme knedlíčky. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme tuk, nasekanou pažitku, nastrouhaný křen, osolíme, opepříme a dle potřeby přilijeme studenou vodu tak, aby těsto bylo suché a tuhé. Z těsta vytvarujeme 16 knedlíčků.
  • 4
    Do hrnce přilijeme vývar, přidáme hrášek a přivedeme k varu. Knedlíčky vhodíme do vývaru, osolíme, opepříme, zakryjeme a pozvolna vaříme 12 minut.
  • 5
    Ihned podáváme ozdobené nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.