Vydatný guláš hovězí
155 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 600gramůHovězí maso přední
- 3decilitryHovězí vývar základní
- 1,5decilitryVíno červené
- 4lžíceOregano čerstvé
- 1lžíceCukr krupice
- 1kusPomeranče
- 25gramůHouby sušené
- 225gramůRajčata
- 225gramůCibule
- 4lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
13 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme ve velké pánvi olej, přidáme cibule a osmahneme do zlatova. Vyndáme a udržujeme stranou v teple. Do pánve dáme hovězí maso pokrájené na kousky a pět minut smažíme ze všech stran. Přidáme zpět cibule, přilijeme víno, vývar, oregano a cukr a vše promícháme. Přemístíme směs do zapékací mísy.
- 2Pomeranč oloupeme a kůru pokrájíme na pruhy. Na plátky pokrájíme dužinu. Plátky i s kůrou přidáme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě 105 minut.
- 3Necháme v misce bobtnat sušené houby cca 30 minut se 4 lžícemi teplé vody. Spaříme, oloupeme a rozkrojíme půlky rajčat. Přidáme rajčata, houby a vodu v které byly namočené do zapékací mísy a zapékáme ještě 20 minut. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.