Vývar s bažantími knedlíčky

90 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
22 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
114 mg
Cukr
362 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Drůbeží vývar přivedeme k varu, přidáme 1/2 bažanta a vaříme aspoň 1 hodinu. Vývar scedíme a maso z bažanta obereme. Na knedlíčky použijeme 60-70 g bažantího masa, zbytek nakrájíme na kousky a vrátíme do vývaru.
  • 2
    K bažantímu masu přidáme 2 lžíce bešamelu a smetany, vejce se žloutky, 1 špetku soli a 1 špetku mletého muškátového oříšku. Vše spolu promícháme a vypracujeme těsto. Lžičkou z těsta odebíráme malé množství a tvoříme knedlíčky, které zavařujeme ve vývaru asi 2 minuty.
  • 3
    Lanýže nakrájíme na proužky a 5 minut podusíme ve víně Frontignan.
  • 4
    Do talíře vložíme několik proužků lanýže, 3-4 knedlíčky a zalijeme horkým vývarem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.