Vývar s bažantími knedlíčky
90 min.
Ingredience
- 25mililitrůBešamel
- 25mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůLanýž
- 150mililitrůVíno červené
- 1kusVejce slepičí
- 2litryVývar drůbeží
- 0,5kusBažant obecný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
22 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
114 mg
Cukr
362 mg
Postup přípravy
- 1Drůbeží vývar přivedeme k varu, přidáme 1/2 bažanta a vaříme aspoň 1 hodinu. Vývar scedíme a maso z bažanta obereme. Na knedlíčky použijeme 60-70 g bažantího masa, zbytek nakrájíme na kousky a vrátíme do vývaru.
- 2K bažantímu masu přidáme 2 lžíce bešamelu a smetany, vejce se žloutky, 1 špetku soli a 1 špetku mletého muškátového oříšku. Vše spolu promícháme a vypracujeme těsto. Lžičkou z těsta odebíráme malé množství a tvoříme knedlíčky, které zavařujeme ve vývaru asi 2 minuty.
- 3Lanýže nakrájíme na proužky a 5 minut podusíme ve víně Frontignan.
- 4Do talíře vložíme několik proužků lanýže, 3-4 knedlíčky a zalijeme horkým vývarem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.