Vývar s drůbežími knedlíčky
22 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 25mililitrůBešamel
- 25mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 60gramůDrůbeží maso
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 60gramůLanýž
- 160gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1kusVejce slepičí
- 2litryVývar drůbeží
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
749 mg
Cukr
885 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme kuřecí mleté maso, přidáme bešamel, smetanu, špetku strouhaného muškátového oříšku, vejce se žloutky a osolíme. Všechno dobře spolu promícháme.
- 2Na pánvi na másle osmažíme proužky lanýže.
- 3Vývar přivedeme k varu, lžičkou z těsta vykrajujeme malé knedlíčky a povaříme je ve vývaru asi 2 minuty. Vývar stáhneme z plotny.
- 4Do talíře dáme několik proužků osmahnutého lanýže, lžíci hrášku a zalijeme vývarem s několika knedlíčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.