Vývar s koroptví zavářkou
35 min.
Ingredience
- 60gramůKoroptev
- 25mililitrůBešamel
- 25mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2litryHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 150mililitrůVíno červené
- 30gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůLanýž
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
100 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
89 mg
Cukr
436 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme koroptví maso, které pomeleme ve strojku, 2 lžíce bešamelu, smetanu, špetku soli, špetku muškátového oříšku, vejce a dva žloutky. Zavářku dáme do vymazané formičky a uvaříme ve vodní lázni 15 minut. Hotovou zavářku nakrájíme na kolečka.
- 2Do malého kastrůlku nalijeme víno, přisypeme žampióny a lanýže, které jsme nakrájeli na proužky a povaříme 3 minuty.
- 3Do talíře vložíme lžíci zavářky, lžíci hub a zalijeme horkým vývarem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.