Vývar s těstovinami a hráškem
30 min.
Ingredience
- 100gramůCeler bulvový
- 50gramůPórek
- 160gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 200gramůTěstoviny konzumní
- 2litryHovězí vývar základní
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůMrkev kořen
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
1 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, zalijeme trochou vývaru, povaříme 20 minut. Polévkové těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Nejlépe se hodí vlasové nudle nebo hvězdičky, děti milují písmenka.
- 2Základní vývar ohřejeme.
- 3Do talíře dáme vždy jednu lžíci těstovin, jednu lžíci vařené zeleniny a lžíci hrášku. Zalijeme horkým vývarem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.