Vývar se zeleninou a hráškem
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 80gramůMáslo čerstvé
- 300gramůKarotka
- 1kusPórek
- 1kusCeler řapíkatý
- 1lžičkaSůl
- 120gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 2litryHovězí vývar základní
- 1lžičkaCukr moučkový
- 200gramůBrukev řepka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme k němu zeleninu pokrájenou na kostičky. Ze zeleniny použijeme karotku, brukev, pórek, řapíkatý celer a cibuli. Promícháme, osolíme, přidáme lžičku cukru a necháme podusit. Jakmile zelenina pustí vodu, zalijeme vývarem a povaříme půl hodiny. Na každou porci přidáme do talíře lžíci hrášku a zalijeme vývarem se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.