Vývar se žloutky a smetanou
15 min.
Ingredience
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- 200gramůVeka
- 2litryVývar drůbeží
- 30gramůPažitka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
94 mg
Cukr
237 mg
Postup přípravy
- 1Do vlažného vývaru vmícháme smetanu a za občasného promíchání velmi pozvolna přivedeme k varu. Nevaříme, jen hodně ohřejeme.
- 2Do každého talíře vložíme jeden žloutek, zalijeme horkým vývarem a podáváme s opečenými plátky veky. Na talíři ještě posypeme sekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.