Vývar z drůbeže
80 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 3000gramůDrůbeží skelety s kůží
- 50gramůSůl
- 750gramůZelenina kořenová
- 11litrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
25 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
636 mg
Postup přípravy
- 1Suroviny z kuřat očistíme a opláchneme, zalijeme je vodou, uvedeme do varu, zmírníme příkon tepla, mírně osolíme a zvolna vaříme 45-60 minut.
- 2Během vaření přidáme očištěnou, opláchnutou, částečně rozkrájenou zeleninu a dovaříme.
- 3Nakonec hotový vývar procedíme hustým cedníkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 10. 10. 2015
Vývar z drůbeže
Z tohoto receptu jsem v rozpacích a nevím, jak ho zhodnotit. Na 10 porcí 11 lt vody? To by bylo cca 10 litrů vývaru. Tento vývar by byl tzv. základní, který se dále používá a přidává dle potřeby k různým drůbežím pokrmům, která se dále dochucují. Já na vývar použila drůbeží skelety a odřezky po rozporcování celých kuřat. Ještě jsem přidala celý pepř a nové koření, malinko Podravky Natural a využila jsem vývar na polévku se strouháním. Takže jako základní vývar k dalšímu použití můžu doporučit. Půjde dost dobře zamrazit do zásoby😉