Waldorfský salát
40 min.
Ingredience
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2šálkySmetana 33% (šlehačka)
- 500gramůCeler bulvový
- 200gramůOřechy vlašské
- 200gramůMajonéza
- 500gramůJablka
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25kusSalát hlávkový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
932 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
91 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný celer uvaříme a spolu s neoloupanými jablky jej nakrájíme na nudličky. Přidáme nahrubo nasekané ořechy.
- 2Majonézu ochutíme citronovou šťávou, přisolíme, přidáme ušlehanou smetanu a zlehka promícháme se salátem.
- 3Dobře vychlazený salát podáváme na omytých listech hlávkového salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.