Waleská pochoutka
40 min.
Ingredience
- 250gramůSýr Čedar
- 3lžícePivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1špetkaPepř cayenský
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaHořčice
- 1kusVeka tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
32 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
60 mg
Cukr
330 mg
Postup přípravy
- 1Sýr nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme najemno.
- 2Do kastrůlku nalijeme pivo, přidáme sýr a na mírném ohni rozvaříme na hladkou kaši. Potom přidáme kajenský pepř a hořčici a promícháme.
- 3Plátky veky potřeme máslem a opečeme je nasucho v předehřáté troubě.
- 4Opečené plátky potřeme sýrovou směsí asi na 1 cm vysoko. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.