Wontonové těstoviny

30 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
105 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
851 mg
Cukr
45 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku se solí a uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme vodu se zašlehaným vejcem. Použijeme tolik vody, aby po zapracování vzniklo těsto jako na nudle.
  • 2
    Těsto přendáme na pomoučený vál, vytvoříme kouli a hněteme několik minut dohladka. V míse pod utěrkou necháme těsto asi 1 hodinu stát.
  • 3
    Potom těsto rozdělíme na 4 stejné díly. Jeden položíme na pomoučený vál a tence jej vyválíme. Podle potřeby můžeme přidat mouku. Po vyválení nakrájíme čtverečky asi 10x10cm nebo kolečka o průměru 10cm. Dáme je stranou, přikryjeme vlhkou utěrkou a připravujeme další wontonové těstoviny.
  • 4
    Hotové těstoviny skládáme na hromádky a každý wonton poprášíme trochu moukou - zabráníme slepení placek.
  • 5
    Pokud těstoviny nepoužijeme hned, zabalíme je do fólie a dáme do chladničky nebo je zmrazíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.