Yorkshireský pudink
30 min.
Ingredience
- 40gramůSlanina vepřová
- 110gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 300mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
846 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
36 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
3 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a necháme rozpustit na středním ohni. Poté s ní vytřeme formu na 6 muffinů. Zbytek tuku procedíme a dáme vychladit.
- 2Mouku smícháme s 1/2 lžičky soli. Přidáme našlehané vejce, tuk ze slaniny a nakonec mléko. Těsto rozdělíme do formiček na muffiny a pečeme na střední liště trouby předehřáté na 220 °C cca 15 minut. Pudink musí zhnědnout. Vyklopíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.