Yorkshireský pudink

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
846 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
36 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
3 g
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a necháme rozpustit na středním ohni. Poté s ní vytřeme formu na 6 muffinů. Zbytek tuku procedíme a dáme vychladit.
  • 2
    Mouku smícháme s 1/2 lžičky soli. Přidáme našlehané vejce, tuk ze slaniny a nakonec mléko. Těsto rozdělíme do formiček na muffiny a pečeme na střední liště trouby předehřáté na 220 °C cca 15 minut. Pudink musí zhnědnout. Vyklopíme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.