Yorkshirský pudink s dušenou cibulí
70 min.
Ingredience
- 125gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 125mililitrůMléko polotučné
- 125mililitrůVoda pitná
- 4kusyCibule
- 200mililitrůVíno červené
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 25mililitrůOlej rostlinný
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku se lžičkou soli, přidáme vejce a postupně zapracováváme mléko i vodu. Těsto důkladně ušleháme, aby v něm nezůstaly žmolky. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou, necháme půl hodiny odležet.
- 2Oloupanou cibuli rozkrájíme na kolečka. V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme kolečka cibule a za občasného míchání opékáme asi 20 minut. Když začne hnědnout a karamelizovat, přidáme víno i vývar, stáhneme plamen, na mírném ohni vaříme ještě asi 25 minut, dokud omáčka nezmenší objem a nezhoustne. Osolíme, opepříme a udržujeme v teple.
- 3Zatímco se omáčka vaří, zapneme troubu na 220°C (plyn na stupeň 7). Do každé ze 4 formiček na pudink nalijeme 6 mm oleje a vložíme je do rozehřáté trouby. Když se z oleje začne kouřit, vyndáme formičky z trouby, opatrně do nich rozdělíme těsto (pozor, olej je hodně rozpálený) a vrátíme do trouby, kde je následně pečeme asi 25 minut, až pudinky vyběhnou a zezlátnou. Zalijeme dušenou cibulí, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.