Žabí huby
40 min.
Ingredience
- 250gramůMáslo čerstvé
- 110gramůOřechy vlašské
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůCukr moučka
- 1kusVanilkový lusk
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžíceVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
37 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
478 mg
Postup přípravy
- 1Vanilkový lusk rozřízeneme a vyndáme z něj semínka. Smícháme je s cukrem a i s luskem necháme 3 dny v uzavřené nádobě. Připravili jsme si tak vanilkový cukr.
- 2Připravíme si těsto: smícháme máslo, mouku a jedno vejce se lžíci vody. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici odpočívat zabalené ve fólii aspoň 30 minut.
- 3Mezitím umeleme ořechy a smícháme je se 110 g vanilkového cukru, který jsme si připravili. Ve zbytku cukru poté budeme obalovat.
- 4Těsto si vyválíme na placku a vykrajujeme z něj kolečka, která plníme ořechovou náplní. Pečeme 8 minut na 160 °C a ještě teplé je obalujeme ve zbylém vanilkovém cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.