Žabí stehýnka

80 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyCibule
    • 2lžíceSádlo škvařené
    • 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
    • 1lžičkaSůl
    • 1,5decilitryVývar zeleninový
    • 1lžícePaprika mletá sladká
    • 2kilogramyŽabí stehýnka
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
6 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
556 mg
Cukr
869 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žabí stehýnka stáhneme, očistíme a uřízneme dole pracičky. Stehýnka osušíme v utěrce a osolíme.
  • 2
    Nakrájíme najemno cibuli, zpěníme v tuku, přidáme stehýnka a sladkou papriku. Zamícháme a podlijeme trochou vývaru. Dusíme doměkka.
  • 3
    Pak stehýnka vyjmeme a necháme šťávu trochu vysmahnout. Poprášíme moukou a podusíme. Zalijeme čistým zeleninovým vývarem a vyšleháme.
  • 4
    Nakonec zašleháme sladkou smetanu a povaříme. Dle chuti dosolíme.Žabí stehýnka zbavíme kostiček, dáme do mísy s dušenou rýží a zalijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.