Zábořská polévka s jablky
30 min.
Ingredience
- 1kilogramJablka
- 1,3litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
17 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Omytá sladkokyselá jablka rozkrájíme, zbavíme jadřinců, oloupeme je a nakrájíme na dílky. Jablka dáme do hrnce s 1.3 litrem vody se solí a vaříme je 8-10 minut doměkka.
- 2V misce rozkvedláme ve smetaně hladkou mouku a přimícháme ji do polévky. Podle chuti dosolíme, opepříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.