Zábořská polévka s jablky

30 min.

Ingredience

    • 1kilogramJablka
    • 1,3litryVoda pitná
    • 2lžičkySůl
    • 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
    • 2,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
17 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá sladkokyselá jablka rozkrájíme, zbavíme jadřinců, oloupeme je a nakrájíme na dílky. Jablka dáme do hrnce s 1.3 litrem vody se solí a vaříme je 8-10 minut doměkka.
  • 2
    V misce rozkvedláme ve smetaně hladkou mouku a přimícháme ji do polévky. Podle chuti dosolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.