Zadělávaná dýně

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
30 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
857 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou dýni podélně rozkrojíme a zbavíme semen. Nastrouháme ji nahrubo a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
  • 2
    Do rozehřátého másla vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji mlékem, rozmícháme a povaříme asi 5 minut.
  • 3
    Potom přidáme podušenou dými, sůl, špetku květu, smetanu a kopr. Necháme přejít varem. Nakonec přilijeme trochu citronové šťávy.
  • 4
    Na talíři přelijeme zadělávanou dýní vejce uvařená natvrdo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.