Zadělávaná dýně
40 min.
Ingredience
- 600gramůDýně
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový květ
- 200gramůZakysaná smetana
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,75hrnekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
30 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
857 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou dýni podélně rozkrojíme a zbavíme semen. Nastrouháme ji nahrubo a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
- 2Do rozehřátého másla vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji mlékem, rozmícháme a povaříme asi 5 minut.
- 3Potom přidáme podušenou dými, sůl, špetku květu, smetanu a kopr. Necháme přejít varem. Nakonec přilijeme trochu citronové šťávy.
- 4Na talíři přelijeme zadělávanou dýní vejce uvařená natvrdo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.