Zadělávané husí žaludky
120 min.
Ingredience
- 600gramůHusí žaludky
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaMuškátový květ
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2kusyCibule
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
25 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
700 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné husí žaludky překrojíme, vypereme a dáme do hrnce se studenou vodou. Na plotně pomalu zahřejeme na 90°C, scedíme, znovu vypereme a znovu vložíme do studené vody spolu s cibulí a solí. Na mírném ohni vaříme doměkka.
- 2Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, do které přecedíme vodu z vařených žaludků. Zamícháme, přidáme muškátový květ a svaříme nahusto. Zjemníme smetanou.
- 3Žaludky necháme trochu vychladnout, pokrájíme je, vrátíme do omáčky a necháme prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.