Zadělávané husí žaludky

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
25 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
700 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné husí žaludky překrojíme, vypereme a dáme do hrnce se studenou vodou. Na plotně pomalu zahřejeme na 90°C, scedíme, znovu vypereme a znovu vložíme do studené vody spolu s cibulí a solí. Na mírném ohni vaříme doměkka.
  • 2
    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, do které přecedíme vodu z vařených žaludků. Zamícháme, přidáme muškátový květ a svaříme nahusto. Zjemníme smetanou.
  • 3
    Žaludky necháme trochu vychladnout, pokrájíme je, vrátíme do omáčky a necháme prohřát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.