Zadělávané kuře s hříbky

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
914 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
68 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
980 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře omyjeme, naporcujeme na 4 díly a osolíme.
  • 2
    Osmahneme na másle dosklovata jemně nakrájenou cibulku, přidáme špetku sladké papriky a zalijeme hovězím vývarem.
  • 3
    Potom vložíme kuře a necháme dusit pod pokličkou asi 30 minut.
  • 4
    Jakmile kuře změkne, přendáme je do jiné nádoby a zbytek šťávy zahustíme světlou jíškou. Přilijeme trochu hovězího vývaru, rozmíchanou kyselou smetanu a opět chvilku povaříme. Pak omáčku přecedíme.
  • 5
    Do hotové omáčky přidáme čerstvé a na másle osmažené hříbky. Necháme kuře v omáčce ještě chvilku povařit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.