Zadělávané kuře s květákem
80 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkySůl
- 2litryVoda pitná
- 1šálekMléko polotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusKvěták
- 1lžícePetržel kudrnka
- 0,5litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1477 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
100 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté kuře naporcujeme a uvaříme v osolené vodě doměkka.
- 2Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka.
- 3Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, rozmícháme a přilijeme mléko. Omáčku za stálého míchání povaříme, přecedíme a ochutíme citronovou šťávou.
- 4Na talíře upravíme porce kuřete, květák a vše přelijeme omáčkou. Povrch posypeme nasekanou petrželkou.
- 5Podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.