Zadělávaný králík

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
42 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné králičí maso (nejlépe přední) spaříme vařící vodou, osušíme, nakrájíme na porce a osolíme.
  • 2
    Na 40g rozpuštěného másla osmahneme nakrájenou cibuli, mrkev, fazolové lusky, pórek a hrášek.
  • 3
    Na zbylém másle podusíme porce králíka, podlijeme je vývarem a dusíme do poloměkka. Potom přidáme podušenou zeleninu, světlou jíšku připravenou z mouky a másla, mírně podlijeme a dusíme doměkka.
  • 4
    Nakonec přilijeme sladkou smetanu rozkvedlanou se žloutkem a přisypeme nasekanou petrželku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.