Zadělávaný králík
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůKráličí maso
- 110gramůMáslo čerstvé
- 100gramůHrášek
- 1hrstFazolové lusky zelené
- 1kusPórek
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1hrstPetržel - nať
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
42 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné králičí maso (nejlépe přední) spaříme vařící vodou, osušíme, nakrájíme na porce a osolíme.
- 2Na 40g rozpuštěného másla osmahneme nakrájenou cibuli, mrkev, fazolové lusky, pórek a hrášek.
- 3Na zbylém másle podusíme porce králíka, podlijeme je vývarem a dusíme do poloměkka. Potom přidáme podušenou zeleninu, světlou jíšku připravenou z mouky a másla, mírně podlijeme a dusíme doměkka.
- 4Nakonec přilijeme sladkou smetanu rozkvedlanou se žloutkem a přisypeme nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.