Zadní hovězí se svíčkovou omáčkou

210 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
48 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kolečka. Hovězí maso nakrájíme na plátky a v pečící míse je ochutíme solí, lžičkou cukru, octem a proložíme několika bobkovými listy. Potom do pečící mísy rozložíme narájenou zeleninu, zeleninovou směs Halali a vše zalijeme vodou. Takto připravené hovězí maso necháme uležet na chladném místě do druhého dne.
  • 2
    Druhý den maso pečeme za stálého podlévání vodou, dokud není měkké. Po upečení maso vybereme z pečící mísy, zeleninu propasírujeme a do propasírované zeleniny vmícháme smetanu a znovu propasírujeme. Potom v 20ml mléka rozmícháme 2lžíce pohankové mouky a mouku v mléce vmícháme do zeleniny se smetanou. Nakonec maso vrátíme do mísy k omáčce a 20 minut vaříme na mírném ohni.
  • 3
    Omáčku servírujeme teplou s masem a bezlepkovými knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.