Zadní hovězí se svíčkovou omáčkou
210 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso zadní
- 200gramůSterilovaná zelenina Halali
- 4kusyBobkový list
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaCukr krystal
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler bulvový
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMouka pohanková
- 20mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
48 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kolečka. Hovězí maso nakrájíme na plátky a v pečící míse je ochutíme solí, lžičkou cukru, octem a proložíme několika bobkovými listy. Potom do pečící mísy rozložíme narájenou zeleninu, zeleninovou směs Halali a vše zalijeme vodou. Takto připravené hovězí maso necháme uležet na chladném místě do druhého dne.
- 2Druhý den maso pečeme za stálého podlévání vodou, dokud není měkké. Po upečení maso vybereme z pečící mísy, zeleninu propasírujeme a do propasírované zeleniny vmícháme smetanu a znovu propasírujeme. Potom v 20ml mléka rozmícháme 2lžíce pohankové mouky a mouku v mléce vmícháme do zeleniny se smetanou. Nakonec maso vrátíme do mísy k omáčce a 20 minut vaříme na mírném ohni.
- 3Omáčku servírujeme teplou s masem a bezlepkovými knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.