Zaječí guláš se zakysanou smetanou

90 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyCibule
    • 100gramůVepřový bok uzený
    • 1decilitrZakysaná smetana
    • 1lžíceSůl
    • 3decilitryVoda pitná
    • 700gramůZaječí maso
    • 2lžíceSádlo škvařené
    • 1lžíceProtlak rajčatový
    • 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
19 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
897 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.
  • 2
    V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme uzený bůček pokrájený na kostky a rozpustíme ho. Přidáme cibuli, kterou s bůčkem restujeme dozlatova.
  • 3
    Poprášíme paprikou, přidáme zaječí maso pokrájené na kousky, rajčatový protlak, osolíme a zalijeme vodou. Dusíme pod pokličkou až do změknutí masa.
  • 4
    Když je maso měkké, hrnec odstavíme a do guláše přimícháme zakysanou smetanu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.