Zaječí guláš se zakysanou smetanou
90 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 100gramůVepřový bok uzený
- 1decilitrZakysaná smetana
- 1lžíceSůl
- 3decilitryVoda pitná
- 700gramůZaječí maso
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
19 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
897 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.
- 2V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme uzený bůček pokrájený na kostky a rozpustíme ho. Přidáme cibuli, kterou s bůčkem restujeme dozlatova.
- 3Poprášíme paprikou, přidáme zaječí maso pokrájené na kousky, rajčatový protlak, osolíme a zalijeme vodou. Dusíme pod pokličkou až do změknutí masa.
- 4Když je maso měkké, hrnec odstavíme a do guláše přimícháme zakysanou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.