Zaječí hřbet na houbách
60 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 2centilitrySherry brandy
- 250gramůHouby čerstvé
- 100gramůMargarín
- 80gramůMáslo čerstvé
- 20gramůSmetana 12% (konzumní)
- 250mililitrůVíno červené
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 800gramůZaječí maso
- 150gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
51 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Houby očistíme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme.
- 2Margarín rozehřejeme v pánvi. Zaječí hřbet protkneme slaninou a položíme prošpikovanou stranou dolů do tuku. Smažíme asi 7 minut, pak ho obrátíme a smažíme dalších 7 minut. Během opékání často poléváme vypečenou šťávou. Maso vyjmeme a uložíme do tepla.
- 3Ve druhé pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přisypeme cibuli s houbami a osmažíme. Směs s vývarem přidáme do vypečené šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. Omáčku necháme trochu zhoustnout.
- 4Omáčku zjemníme smetanou, vínem a sherry a znovu povaříme. Maso nakrájíme a uvolníme od kosti. Podáváme s houbami a omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.