Zajíc na "čekané"
90 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 7gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 150gramůHovězí vývar základní
- 100mililitrůVíno portské
- 50gramůMarmeláda pomerančová
- 8kusůČekanka
- 600gramůZaječí maso
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
14 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Brambory neloupeme, jen je propícháme vidličkou, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Pečeme je na 200 °C asi hodinu.
- 2Čekanku očistíme a 40 minut pečeme spolu s bramborami.
- 3Smícháme vývar a portské a svaříme na polovinu. Vmícháme marmeládu, máslo a odstavíme.
- 4Zaječí medailonky osolíme, opepříme a smažíme 4 minuty z každé strany na másle.
- 5Zaječí medajlonky podáváme s bramborem a čekankou přelité omáčkou z portského vína.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.