Zajíc na smetaně

65 min.
Evropa

Ingredience

    • 50gramůCibule
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 20gramůOlej rostlinný
    • 30gramůZakysaná smetana
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 200gramůZaječí maso
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
14 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
770 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso ze zajíce nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky.
  • 2
    Cibuli orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme plátky masa, orestujeme, vmícháme papriku, podlijeme a dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Občas zamícháme a podle potřeby podlijeme.
  • 3
    Měkké maso vyndáme na talíř, v omáčce rozmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku. Omáčku dobře provaříme, vložíme do ní zpět maso a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.