Zajíc na smetaně
65 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 20gramůOlej rostlinný
- 30gramůZakysaná smetana
- 250mililitrůVoda pitná
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůZaječí maso
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
14 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
770 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso ze zajíce nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky.
- 2Cibuli orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme plátky masa, orestujeme, vmícháme papriku, podlijeme a dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Občas zamícháme a podle potřeby podlijeme.
- 3Měkké maso vyndáme na talíř, v omáčce rozmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku. Omáčku dobře provaříme, vložíme do ní zpět maso a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.