Základní cibulačka s ementálem, jarní cibulkou a pórkem

80 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
20 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    4 velké cibule, 4 jarní cibulky a 1 malý pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky. Ementál nastrouháme, malou bagetu rozkrájíme na plátky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo, na něm zpěníme všechnu cibuli s pórkem a za častého míchání, při mírnější teplotě, osmažíme téměř dorůžova pod pokličkou. Budeme ji zároveň smažit i dusit asi 20 - 25 minut. Poté přilijeme čistý hovězí vývar, přidáme bobkový list a polévku budeme pomalu vařit 30 minut. Dochutíme ji solí, pepřem, nalijeme ji do ohnivzdorných misek, navrch každé misky položíme plátky bagetky, posypeme je sýrem a misky s cibulačkou dáme do předehřáté trouby na 220°C zapéct. Zapékáme přibližně 7 minut, jen do doby, kdy se sýr roztopí. Cibulačku hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.