Základní kynuté těsto pizzu

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
28 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
427 mg
Vápník
2 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hluboké míse rozmícháme ve 180 g hladké mouky lžičku soli, do směsi přidáme sušené droždí a společně se lžičkou olivového oleje a 6 lžícemi vody prohněteme do hladkého těsta. Hotové těsto necháme na teplém místě kynout asi 30 minut,než se jeho objem zdvojnásobí. Potom ho rozválíme na tenký plát na vále, pomoučeném 10 g hladké mouky. Tenkou placku těsta potom uložíme do koláčové formy na pečení a dále zpracováme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.