Základní kynuté těsto pizzu
40 min.
Ingredience
- Na vál
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Těsto
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaDroždí sušené
- 6lžicVoda pitná
- 1lžičkaOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
28 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
427 mg
Vápník
2 mg
Postup přípravy
- 1V hluboké míse rozmícháme ve 180 g hladké mouky lžičku soli, do směsi přidáme sušené droždí a společně se lžičkou olivového oleje a 6 lžícemi vody prohněteme do hladkého těsta. Hotové těsto necháme na teplém místě kynout asi 30 minut,než se jeho objem zdvojnásobí. Potom ho rozválíme na tenký plát na vále, pomoučeném 10 g hladké mouky. Tenkou placku těsta potom uložíme do koláčové formy na pečení a dále zpracováme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.