Základní lité těsto na palačinky
50 min.
Ingredience
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
659 mg
Cukr
134 mg
Postup přípravy
- 1Mléko vlijeme do vhodné nádoby. Rozklepneme vejce, přidáme vanilkový a krupicový cukr, malou špetku soli, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Vše dohromady důkladně metlou prošleháme, aby v těstu nezůstaly hrudky.
- 2Pánev (nejlépe teflonovou) potřeme trochou oleje, rozpálíme a na rozpálený olej naběračkou vlijeme připravené těsto. Pánev nahneme na strany, aby se těsto rozlilo po celém dně pánve. Na prudším ohni opečeme jednu stranu, potom obracečkou otočíme a dopečeme druhou stranu. V pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta.
- 3Následovně postupujeme podle dalšího receptu a návodu na přípravu palačinek, například plnění a podobně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
pupendo
čt 18. 12. 2014
Těsto je vynikající.