Základní lité těsto na palačinky

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
659 mg
Cukr
134 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko vlijeme do vhodné nádoby. Rozklepneme vejce, přidáme vanilkový a krupicový cukr, malou špetku soli, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Vše dohromady důkladně metlou prošleháme, aby v těstu nezůstaly hrudky.
  • 2
    Pánev (nejlépe teflonovou) potřeme trochou oleje, rozpálíme a na rozpálený olej naběračkou vlijeme připravené těsto. Pánev nahneme na strany, aby se těsto rozlilo po celém dně pánve. Na prudším ohni opečeme jednu stranu, potom obracečkou otočíme a dopečeme druhou stranu. V pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta.
  • 3
    Následovně postupujeme podle dalšího receptu a návodu na přípravu palačinek, například plnění a podobně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
pupendo
čt 18. 12. 2014
Těsto je vynikající.