Základní nudlové těsto
20 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceVoda pitná
- 400gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
7 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
2 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Na vál prosijeme mouku, osolíme, přidáme vejce, olej a vodu. Nožem vše smícháme, a když se utvoří těstíčko, vypracujeme rukama hladké, lesklé a pružné těsto, které se nelepí na vál. Těsto zformujeme do bochánku a přikryté utěrkou necháme asi 20 minut odpočinout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.